Symptomen flauwvallen

U bevindt zich hier: Flauwvallen » Symptomen van flauwvallen

Symptomen van flauwvallen

Er zijn meerdere symptomen die erop duiden dat u flauw gaat vallen. Welke symptomen u heeft, hangen deels af van de oorzaak van het flauwvallen. De meest bekende symptomen zijn toch wel duizeligheid, zweten, een gevoel van zwakte en troebel zicht. Vaak heeft u al deze symptomen ongeveer tegelijkertijd. U voelt dat u niet lekker wordt en het lijkt of de kamer gaat draaien voor uw ogen door de duizeligheid. U voelt vaak dat u klamme oksels, een bezweet voorhoofd en een natte rug krijgt. Bovendien zult u ook ervaren dat u minder goed kunt zien. Het kan zo zijn dat – zoals eerder genoemd – de kamer lijkt te draaien voor uw ogen, maar het kan ook zo zijn dat u zwarte vlekken of bollen ziet voor uw ogen.

Er zijn ook mensen die last krijgen van hoofdpijn en suizingen in het oor. Ook deze twee factoren zijn symptomen van flauwvallen. Andere symptomen van flauwvallen zijn bleekheid, misselijkheid en braken. U krijgt het gevoel dat u moet overgeven en soms is dit ook echt zo. Het komt echter ook voor dat het alleen bij misselijkheid blijft en dat u dus niet hoeft over te geven. Bleekheid zult u waarschijnlijk zelf niet doorhebben, tenzij u een spiegel in de buurt heeft. Maar uw directe omgeving zal direct aan u kunnen zien dat het niet helemaal goed met u gaat.

Een aantal andere symptomen van flauwvallen die iets minder vaak voorkomen zijn incontinentie, tinteling in de vingertoppen en/of de lippen en een blauwachtige gloed over de huid. Ook kortademigheid is een symptoom van flauwvallen dat sommige mensen ervaren voordat zij daadwerkelijk flauw gaan vallen. Het symptoom incontinentie gaat vaak gepaard met trekkingen van uw lijf.

Wanneer iemand daadwerkelijk flauw is gevallen dan is er nog een aantal symptomen te noemen. Van sommige mensen schokken namelijk hun armen en benen even flink heen en weer. Voor omstanders kan dit er eng uitzien, maar het is verder niet gevaarlijk. Normaal gesproken komt iemand die is flauwgevallen binnen drie minuten weer bij bewustzijn. Het is dan vaak wel zo dat de spieren nog slap aanvoelen en dat u niet op kunt staan. Dit komt omdat uw lichaam zich dan nog even moet herstellen. Het is ook het beste om even rustig te blijven liggen of zitten voordat u opstaat. Dit om te voorkomen dat u direct weer het bewustzijn verliest.

Gaat u uiteindelijk opstaan dan is het van belang dat u dit rustig doet. Nadat u bent opgestaan, kunt u alsnog symptomen ervaren die duiden op flauwvallen. Deze duiden er niet op dat u weer opnieuw flauw gaat vallen, maar het zijn verschijnselen die uw lichaam vertoont om weer te herstellen. Zo kunt u gevoelens van vermoeidheid ervaren, misselijk zijn en flink trillen. Het trillen gaat vaak gepaard met het feit dat u het een tijdje erg koud heeft. Er is dus sprake van een flinke wisseling van gevoelstemperatuur, omdat u het voordat u flauwvalt in de meeste gevallen vaak even erg warm heeft.

Lees verder over wat te doen bij flauwvallen -->

U bevindt zich hier: Flauwvallen » Symptomen van flauwvallen

(advertenties)